Contactati-ne: (+40) 753 12 00 12

Calea Craioveni, Bl. 27, ap.4 Vedeti locatia

Tratament Profilaxie

            Profilaxia stomatologica - terapiile de prevenire a bolilor - reprezinta baza ingrijirii dintilor, si un mijloc de a evita multe dintre neplacerile ce tin de sfera dentara. Beneficiile profilaxiei sunt de ordin medical, dar si estetic. Prin indepartarea tartrului si a bacteriilor de la nivelul danturii se va spori comfortul general in cavitatea orala, aspectul estetic se va imbunatati si veti scapa de respiratia urat mirositoare.
In afara interventiilor stomatologice solicitate din motive medicale, profilaxia este recomandata periodic, la fiecare 6 luni.

Procedurile stomatologice de profilaxie includ:
• Indepartarea placii bacteriene si a petelor;
• Detartraj supragingival si subgingival;
• Periaj profesional;
• Curatire Air-Flow;
• Fluorizare topica;
• Consiliere nutritionala pentru controlul afectiunilor dentare;
• Instructaj de igiena orala - tehnici de periaj, folosirea atei dentare si a periutelor interdentare;
• Sigilare santuri si fosete;
• Aplicare de agenti desensibilizanti pe dentina;
• Mentinatoare de spatiu.

                 Profilaxia reprezinta prima si cea mai importanta etapa a ingrijirii dintilor. Respectarea masurilor profilactice salveaza timp si efort si elimina eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice. Intretinerea unor dinti sanatosi tine de fiecare dintre noi, de felul in care aplicam procedurile simple de igiena orala.
Dupa fiecare masa, resturile alimentare ce raman pe dinti si intre dinti favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene si a tartrului dentar, acestea favorizand aparitia cariei dentare, a bolilor gingivale si in final pierderea dintilor.
Profilaxia presupune in primul rand igienizarea dentara zilnica, suplimentata si completata de igienizarea dentara profesionala realizata la un interval de 6 luni.
Periajul dentar zilnic este extrem de important, dar chiar si in cazul in care este efectuat corect si regulat, nu este eficient in a indeparta si depunerile de tartru care se acumuleaza periodic pe dinti; este necesara deci interventia de curatare profunda si de indepartare profesionala a tartrului.
Numai realizata la un interval regulat de timp aceasta procedura reduce si chiar elimina riscul aparitiei afectiunilor gingivale - recomandarea este ca procedura sa fie realizata la un interval de 6 luni.
Bazati-va pe ajutorul nostru si vizitati-ne! Va asteptam sa va sfatuim si ajutam!

(+40) 753 12 00 12                    (+40) 348 45 55 52


...sau completati formularul de programari:

completati