Contactati-ne: (+40) 753 12 00 12

Calea Craioveni, Bl. 27, ap.4 Vedeti locatia

Ortodontia

            Ortodontia este o specialitate a stomatologiei care se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor (malocluzie = "muscatura" defectuoasa) care pot fi un rezultat al neregularitatii dintilor, relatiilor intermaxilare disproportionate sau amandoua la un loc.
Tratamentul ortodontic se poate concentra pe deplasarea dintilor sau pe controlul si modificarea dezvoltarii faciale. In cel din urma caz disciplina se mai numeste si "ortopedie dentofaciala".

Procedurile ortodontice includ:
• Tratament ortodontic limitat pentru dentitie primara, mixta, permanenta adolescent si adult;
• Tratament ortodontic interceptiv pentru dentitie primara si mixta;
• Tratament ortodontic comprehensiv pentru dentitie mixta si permanenta adolescent;
• Tratament ortodontic complex pentru dentitie adult;
• Tratament ortodontic cu aparat mobilizabil;
• Tratament ortodontic cu aparat fix;
• Tratament preortodontic;
• Retentie ortodontica;
• Reparatie aparat ortodontic;
• Inlocuire componente aparat ortodontic.

            Tratamentul ortodontic poate fi inceput pentru motive care tin exclusiv de estetica pentru imbunatatirea aspectului general al dintilor pacientilor. Totusi exista medici specialisti ortodonti care, mai degraba, reusesc sa reconstruiasca intregul aspect facial decat sa se concentreze pe corectarea aspectului dintilor.

Ortodontia pentru copii

            Prima vizita la medicul specialist ortodont ar fi bine sa aiba loc cand copilul are in jur de 7 ani, astfel doctorul va vedea  daca se impune tratament ortodontic si care ar fi cel mai potrivit moment pentru tratarea pacientului.
Primii molari permanenti si incisivii au erupt deja la aceasta varsta iar problemele de ocluzie pot fi evaluate (ocluzie incrucisata, inghesuiri sau alte probleme).
Atunci cand tratamentul incepe devreme, medicul specialist poate conduce/ghida cresterea mandibulei/maxilarului si de asemenea eruptia dintilor permanenti.
Tratamentul timpuriu poate de asemenea regla largimea arcadelor dentare, poate castiga spatiu pentru dintii permanenti, evita nevoia de a extrage dinti permanenti, reduce posibilitatea de a afecta dintii permanenti, corecta obiceiurile vicioase precum suptul degetului si a elimina deglutitia anormala sau problemele de vorbire. Cu alte cuvinte tratamentul timpuriu poate simplifica tratamentul de mai tarziu. 

Ortodontia pentru adulti

            Un zambet frumos este ceea ce cauta oamenii de toate varstele. Varsta nu a fost niciodata un motiv pentru a evita alinierea dintilor strambi sau malpozitionati. Cu ajutorul diferitelor tipuri de aparate putem in prezent sa personalizam ingrijirea specifica necesitatilor si stilului dumneavoastra de viata, oferindu-va confortul si aspectul estetic dorit.

(+40) 753 12 00 12                    (+40) 348 45 55 52


...sau completati formularul de programari:

completati