Contactati-ne: (+40) 753 12 00 12

Calea Craioveni, Bl. 27, ap.4 Vedeti locatia

Diga

          Pentru o calitate mai mare a tratamentelor, noi folosim Diga !!!

            Diga este o simpla foaie subtire de latex, care se prinde cu ajutorul unei de cleme de dintele sau dintii pe care urmeaza sa se efectueze tratamente dentare. Sunt multe avantaje pentru folosirea digii, cateva din care le voi enumera mai jos:
- Medicul stomatolog poate vedea mai bine dintele sau dintii pe care ii trateaza. Oferind o culoare constanta de contrast, diga, face ca dintele sa fie mai vizibil pe toate partile.
- Ajuta sa pastreze dintele uscat - pentru "a lipi" obturatiile (plombele) de compozit (culoarea dintelui) de dinte, el trebuie sa fie uscat. Diga este cea care garanteaza succesul pastrand dintele uscat.
- Protejeaza pacientul in mai multe feluri:

  • Previne inghitirea sau inhalarea resturilor de dinte asociate cu frezarea acestora
  • Protejeaza pacientul de la actiunea iritanta a chimicalelor asociate cu tratamentele dentare cum ar fi cele folosite pentru a dezinfecta canalul radicular sau acidul folosit pentru plombele dentare inaintea aplicarii compozitului
  • Protejeaza limba si obrajii pacientului de freza dentara

- Ajuta la izolarea dintelui fata de bacteriile din gura – acest aspect fiind important mai ales la tratamentele de canal (scoaterea de nerv) si atunci cand se aplica obturatii foarte mari in cavitati unde pulpa dentara este aproape. Este foarte important sa tinem si pulpa dintelui si interiorul canalului radicular departe e bacteriile care traiesc in gura.
- Poate scurta durata procedurii - atunci cand folosim diga, dispare problema limbii care incurca intotdeauna si asa ca este mai usor pentru medic sa isi faca treaba fara sa existe ceva care sa-i distraga atentia. Acest aspect creste eficienta stomatologului si pacientul poate parasi cabinetul mai repede.
- Poate calma pacientul - Cu diga pusa, senzatia ca medicul lucreaza in gura dispare. Diga creeaza un fel de bariera de protectie intre corpul pacientului si medic, iar acest aspect este de ajutor pacientilor care se tem de procedurile dentare.
- Protejeaza medicul stomatolog si pe asistenta acestuia de orice boala pe care o poate avea pacientul. Stiati ca daca medicul frezeaza unul din dintii dumneavoastra timp de 30 de secunde, stomatologul se expune la, la fel de multe bacterii ca atunci cand ati stranuta direct in fata lui?
- Diga va ofera dumneavoastra, ca pacient, o calitate mai buna a restaurarii dentare.

            O parte din medicii stomatologi cred ca aplicarea digii dureaza prea mult sau ca pacientilor nu le place. Sa fiu sincer, dureaza ceva timp sa pui diga la pacient. Trebuie facute cateva gauri in diga pentru fiecare dinte si sa pui o clema pe dinte pentru a o prinde de acesta. Apoi trebuie folosita ata dentara pentru a insera diga intre dinti. De cand am inceput sa lucrez am folosit de fiecare data diga pentru plombe sau tratamente de canal (scoaterea nervului) si facand atat de des acest lucru, timpul necesar a scazut considerabil. De asemenea dupa anestezie sunt necesare cateva minute pentru a-si face efectul, timp suficient pentru aplicarea digii. Si desigur, cum am scris si mai sus, aplicarea digii scurteaza timpul total de tratament.
(+40) 753 12 00 12                    (+40) 348 45 55 52


...sau completati formularul de programari:

completati