Contactati-ne: (+40) 753 12 00 12

Calea Craioveni, Bl. 27, ap.4 Vedeti locatia

De la fix la mobil, via implant

          Prin Restaurarile Protetice pe Sprijin Implantar, protezele mobile devin proteze fixe !

            Protetica dentara a fost revolutionata odata cu aparitia implantologiei orale. Astazi se insereaza milioane de implanturi dentare in intreaga lume...
Implantologia orala a dat proteticii dentare posibilitatea utilizarii de stalpi suplimentari care pot fi inserati oriunde este nevoie. Astfel, o serie de edentatii care pana nu demult beneficiau doar de protezari  mobile pot fi azi rezolvate si prin restaurari protetice fixe. Piesele protetice pot fi atasate exclusiv pe implanturi sau mixt.
Lucrarile protetice pe implant pot inlocui de la un singur dinte pana la o intreaga arcada. Ele se pot confectiona din materiale diverse: metalo-acrilat sau metalo-ceramica.Dar cele mai indicate sunt lucrarile metalo-ceramice, pentru rigiditatea structurii lor. Bontul protetic aplicat pe implant reprezinta componenta transmucoasa. Coletul implantului este acoperit pentru a reda aspectul unui dinte natural. Prin forma hexagonala a capatului implantului se previne rotatia bontului. Suprafata de contact dintre acesta si implant are o deosebita importanta in stabilitatea lucrarii.
Medicul stomatolog poate recontura o parte a bonturilor folosite astazi in implantologie; astfel, marginile microprotezelor pot fi plasate subgingival fara a fi urmate de complicatii. De asemenea pe suport implantar se poate realiza si asa numita proteza pe implant, dispozitiv protetic mobilizabil. Pe unele  implanturi se poate confectiona o proteza ce contine sisteme speciale de agregare, sisteme care confera protezei pe implant o fixare si o sustinere mult crescuta fata de proteza obisnuita.
Dintii utilizati in tratamentul cu proteze telescopice trebuie acoperiti, in general, cu coroane de portelan sau din metale nobile si necesita preparatii extinse. Cu ajutorul implantelor se pot crea bonturi pe care se aplica suprastructuri diferite conectate la o proteza telescopata fixa. La ora actuala, protetica implantologica fixa este dominata de fixarea prin insurubare, dar lucrarile protetice pot fi de asemenea si cimentate.

Avantajele lucrarilor cimentate:
- Cimentarea este un procedeu folosit des in practica stomatologica, care nu implica manopere deosebite;
- Exista un numar redus de componente;
- Se poate utiliza cimentul provizoriu pentru a detasa (mobiliza) piesele protetice de pe implanturi;
- Estetica este mai buna.
Dezavantajele cimentarii lucrarilor protetice:
- Slefuire agresiva a bonturilor;
- Este necesara retractia gingivala;
Avantajele suprastructurilor detasabile:
- Daca apar probleme componentele pot fi schimbate usor;
- Igienizare facila;
Dezavantajele suprastructurilor gingivale:
- Lucrarea protetica este mai complexa, deci mai scumpa;
- Desurubarea surubului de fixare a lucrarii protetice se poate solda cu deteriorarea unor componente si in final cu pierderea implantului;
- Deoarece lucrarea are de obicei dimensiuni mai mari, efectele estetice nu sunt intotdeauna cele asteptate de catre pacient.
(+40) 753 12 00 12                    (+40) 348 45 55 52


...sau completati formularul de programari:

completati